טכנאי מ-GE ובן דודו מואשמים בגניבת סודות תעופתיים בארה"ב
הטכנאי, סיני-אמריקני העובד לשעבר בחברת General Electric הואשם בריגול כלכלי ובגניבה של תוכניות לטורבינות של מטוסי סילון. הוא נעצר ל-14 יום ושוחרר בערבות, בגלל החשד לגניבה של "רכוש אינטלקטואלי" מ-GE והעברתו לסין. האיש בן ה-56 מניו-יורק חשוד גם בגניבת תיקים המכילים מודלים, שרטוטים הנדסיים וקונפיגורציות שונות של מנועים וטורבינות קיטור.
בן דודו, איש עסקים החי בסין ונמצא בה כרגע, הואשם אף הוא כאיש קשר. ביחד הם העבירו את החומר הגנוב למוסדות מחקר סיניים ואוניברסיטאות. בתמורה הם קיבלו "תמיכה כלכלית".
שוויין של התוכניות הסודיות שנגנבו הוא מיליונים רבים של דולרים.
סגן התובע הכללי אמר: "ההאשמה הזו מתארת מקרה קלאסי של מדיניות הממשל הסיני לשדוד את רכושן האינטלקטואלי של חברות אמריקניות ולהעתיק את תוצרתן במפעלים סיניים, מתוך כוונה להחליף את המוצר האמריקני, בתחילה בסין ואחר כך בשאר העולם. לא נשב בחיבוק ידיים כשהכלכלה השנייה בגודלה בעולם עוסקת בגניבה, הנתמכת על ידי ממשלתה".
חבר בוועדה של אבטחת קשרי המסחר ארה"ב-סין אמר כי הטכנולוגיה שאותה ניסו השניים לגנוב "נמצאת בליבו של החסרון הסיני בטכנולוגיות של טורבינות". כזכור, לסין לא הייתה יכולת לייצר מנועי סילון לצורך חיל האוויר שלה ולמכירות בינלאומיות חיצוניות.
לפני כמה שנים הקימה חברת GE תאגיד עם חברת תעופה/חלל סינית בשם AVIC החברה הסינית הייתה אמורה לספק תוכנות תעופתיות שהיא פיתחה ובתמורה לקבל זכיון למכירת מנועי סילון. "עתה נראה כי סין באה וגנבה את מה שלא רצתה לרכוש" אומר חבר הוועדה.
סגן מנהל ה-FBI אומר: "עסקים אמריקנים משקיעים שעות רבות וסכומי כסף גדולים כדי לפתח טכנולוגיות ייחודיות – אך הטכנולוגיה הזו נגנבת. יש לכך השפעה הרסנית על עסקים וחשש מפיטורי עובדים. סין ממשיכה לתמוך בנוהג שאינו מכבד את החוק. ה-FBI ימשיך להלחם במאמצי סין לגנוב טכנולוגיה אמריקנית"
תרגום ועיבוד – אילן הייט